Οφέλη εσπεριδοειδών

Τα σημαντικότερα οφέλη των εσπεριδοειδών

Βιταμίνη C - Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά το σώμα να εξουδετερώσει  και να τα καταπολεμήσει τα βλαβερά εκείνα στοιχεία που προκαλούν βλάβες στα  κύτταρα και τους ιστούς. Η βιταμίνη C επίσης βοηθά την καταπολέμηση της λοίμωξης του σώματος και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου και άλλων ασθενειών.

Βιταμίνη B6 - Εσπεριδοειδή φρούτα περιέχουν βιταμίνη Β6, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης στο αίμα και τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.

Κάλιο - Τα εσπεριδοειδή είναι πλούσια σε κάλιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση  της πίεσης του αίματος και του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου, ενώ παράλληλα προωθεί την καλή καρδιαγγειακή υγεία.

Μαγνήσιο - Τα εσπεριδοειδή είναι μια καλή πηγή μαγνησίου, που βοηθά το σώμα να παράγει ενέργεια. Σε μια πρόσφατη μελέτη, τα άτομα με χαμηλά επίπεδα μαγνησίου εμφανίζουν σημάδια κούρασης  πιο εύκολα από αυτούς με τα κατάλληλα επίπεδα.

Φυτοθρεπτικά συστατικά - Τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε φυτοθρεπτικά συστατικά - φυσικά αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να καταπολεμήσει παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των αλλεργιών, λοιμώξεων, του καρκίνου, έλκη και τις καρδιακές παθήσεις.

Fiber – Τα εσπεριδοειδή φρούτα περιέχουν φυτικές ίνες, που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για ορισμένους τύπους καρκίνου.